Sunday, October 17, 2010

* Bakt Torsk

For å variere litt på fiskematen her hjemme har jeg prøvd ut noe "nytt"..


Du trenger:
Torskefilet i passe stykker
Pepperoni/bacon/Chorizopølse, finhakket

Ha litt Olje i en ildfast form, legg oppi torsken og ha på litt salt og pepper.
Strø over pølse/bacon, og stek i ovnen, ca 15 min.

Når pølse/baconstrimlene stekes, renner fettet ned i fisken og setter MASSE god smak.
Server med potet, ris eller couscous og grønnskaer/salat.

Bon Apetit!

* Pesto..

Er blitt så glad i hjemmelaget pesto, så her er "min" oppskrift:

1 potte Basilikum
1-2 Spiseskjeer pinjekjerner
2-3 fedd vanlig hvitløk
1 liten klump Parmesanost (kanskje like stor som et halvt egg..)
Olje (jeg bruker rapsolje, fordi den er helt smaksnøytral..)
Salt, pepper og sitronsaft

Legg alt ei en liten blender/hurtighakker.
Ha i kun litt olje først, for å få most alt sammen.
Så sper du med olje til den er passe tykk.
Smak til med salt, pepper og et par dråper sitonsaft..
Nam nam!! :)