Friday, March 16, 2007

Ostekake



3/4 pakke digestivekjeks
140 gr smeltet smør
-
3 dl fløte
1,5 dl sukker
2 ts vaniljesukker
-
250 gr ost (ananas/mandarin)
1 beger lettrømme
-
1 pk sitrongele
1,5 dl vann


Knus kjeksen og bland med smøret. Ha gjerne i litt kanel for mere smak i bunnen.
Has over i forma ( 24/26 cm) og presses utover til en hard og fin bunn.
Sett forma i kjøleskapet mens du laget fyllet.
-
Pisk fløte, sukker og vaniljesukker til en myk krem, skal IKKE stivpiskes.
-
Bland rømme og ost godt sammen til det ikke er noen klumper i. (Anbefaler og ta osten ut av kjøleskapet i god tid før kaken skal lages, da er den lettere bruke)
-
Kok geleén med bare vannmengden i oppskriften.
-
Kremen og osteblandingen blandes godt sammen, før man har geleén (må ikke være kokende, men kan være godt lunken -stivner fort) i. Has over bunnen, og avkjøles noen timer, helst over natten før servering. Kaken blir nesten bedre av å stå til dagen etter.

No comments: