(Du kan gjerne porsjonere røra i flere mindre former, og lage flere små kaker av denne)
Kaka er veldig holdbar.
Kok opp i en stor kjele:
4,5 dl vann
400 gram melange
16 ss nesquick (eller 8 ss kakao om du liker mørk sjokolade, jeg bruker kakao)
Ta kjelen av plata, og oppi kjelen har du så
9 dl sukker
9 dl hvetemel (det kan hende du må ha i mer, hvis røra ser fryktelig tynn ut)
1 ts salt
2 ts natron og rører sammen.
Ha i til slutt
4 egg, rør inn ett av gangen
2,5 dl lettrømme
Kaka steker du i ca 30 min på 200 grader
Glasuren har du på kaka mens den er varm. Du kan gjerne gjennomhulle den litt før du heller glasuren over, da trekker den seg litt ned i kaka også
Lag glasuren i en kjele på kokeplata ved svak varme og rør i den hele tida, hell over kaka så snart den er tynn nok
Glasur:
600 gr melis
200 gr smør
6 ss kaffe (eller bruk melk)
6 ss nesquick (eller 3 ss kakao)
Denne er vanvittig god og saftig! Anbefales!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment